Urmărirea tranzacțiilor cu criptomonede la nivelul Uniunii Europene

Crypto tranzactionare uniunea europeana drept

Tranzacțiile cu criptomonede la nivelul Uniunii Europene ar putea fi urmărite precum transferurile cu bani

În Parlamentul European s-a votat adoptarea primului act legislativ pentru urmărirea transferurilor cu criptoactive (bitcoin și token-uri de monedă electronică) cu scopul de a preveni spălarea banilor. Pentru această decizie au fost 529 de voturi pentru, 29 împotrivă și 14 abțineri.

Textul (convenit provizoriu în 2022) urmărește să asigure că transferurile cu criptomonede pot fi urmărite, iar tranzacțiile suspecte blocate.

Astfel, în transferurile de active crypto va fi incidentă “regula de călătorie“ (“travel rule“). În ambele părți ale transferului  trebuie să existe informații privind sursa activului și beneficiarul.

Această viitoare lege dorește să acopere și tranzacțiile care depășesc 1000 de euro din self-hosted wallets (așa-numitele portofele auto-găzduite), o adresă de portofel cripto-activ a unui utilizator privat atunci când interacționează cu portofelele  găzduite de furizorii de servicii criptoactive.

Aceste norme nu se aplica transferurile de la persoană – la persoană efectuate fără un furnizor sau între furnizori care acționează în nume propriu.

Atenție! Acest act legislativ nu este în vigoare momentan, fiind necesar ca acesta să fie aprobat în mod oficial de Consiliu, iar apoi publicat în Jurnalul Oficial al UE, iar apoi să mai treacă 20 de zile.

  • Share This Story

about author

razvan

razvain@gmail.com

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *